Tapinstallaties

Fustenkoeling, direct uit het fust tappen.

Altijd vers en koud bier direct uit het fust. Klinkt goed toch? Wij regelen het voor je. Het fust wordt gekoeld in de fustenkoelkast. Na opening van het fust blijft het bier 2 à 3 weken houdbaar. De fustenkoelkast wordt direct onder de tap geplaatst. Dankzij deze korte afstand is er weinig tapverlies. De handzame fusten van ongeveer 25 kg zijn bovendien gemakkelijk te verwisselen en door middel van koolzuurgas krijgt het bier de juiste schuimkraag.

Kenmerken:

  • Geschikt voor verbruik van 1.500 tot 10.000 liter per jaar.
  • Te gebruiken met handzame 20 liter fusten van ongeveer 25 kilo.
  • Variabele ruimte in de koelkast voor 2, 4, 6 of 8 fusten.
  • Aansluiting direct onder de tap en daardoor weinig tapverlies.
  • Een geopend fust is 2 à 3 weken houdbaar.
  • Reiniging: 1 keer per 8 weken.

In detail:

  • Plaats het fust minimaal 24 uur in de koelkast voor het aansluiten.
  • Zorg dat de temperatuur van de koelkast tussen de 3 en 5 graden Celsius is.
  • Door de constante temperatuur is het niet nodig de tapdruk aan te passen per seizoen.
  • De tapdruk van het koolzuur op het hoofdventiel (direct na koolzuurfles) moet ingesteld worden op 3 bar. De tapdruk op het reduceerventiel moet ingesteld worden op 0,8 tot 1 bar.
  • Het bier is makkelijk te tappen dankzij de lage uitstroomsnelheid.
  • Het verwisselen van een fust doe je in minder dan 1 minuut.
  • Laat de tapinstallatie elke 8 weken reinigen door een erkend bedrijf.
  • Je bespaart 50 procent op reinigingskosten ten opzichte van andere tapinstallaties.
tabel-fustenkoeling


Veiligheid

1. Koolzuurcilinders zijn onder hoge druk gevuld met vloeibaar koolzuur. Cilinders met een inhoud groter dan 2 kilo moeten op een goed geventileerde  plaats worden opgeslagen of in een ruimte met een koolzuur detectiesysteem (nooit in direct zonlicht of bij een warmtebron). 

2. Het inademen van koolzuur in lage concentraties kan hoofdpijn veroorzaken. Bij hoge concentraties kan men het bewustzijn verliezen en kan verstikking optreden. Wanneer huid en/of ogen met koolzuur in aanraking komen, moet er minstens 15 minuten met water gespoeld worden. Evacueer bij ongewild vrijkomen van koolzuur de ruimte. Ventileer altijd de ruimte na het vrijkomen van koolzuur (zie veiligheidsvoorschriften koolzuur)

3. Volle en lege cilinders dienen altijd rechtop opgeslagen te worden en tegen omvallen gezekerd te worden met een beugel of ketting.

  1.  

De fustenkoeling wordt door Bavaria Horeca Service geïnstalleerd. Ook verlenen wij advies en service op gebied van storingen, onderhoud en reinigingen. U kunt voor de mogelijkheden hierover contact opnemen met uw accountmanager.