Tapinstallaties

De meeste gasten die een horecabedrijf bezoeken, geven de voorkeur aan een getapt glas bier. Wil je jouw gasten een ultieme kwalitatieve bierbeleving meegeven?  Dan is het essentieel dat je tapinstallatie is afgestemd op het volume en de specifieke wensen van jouw horecaonderneming. Bavaria levert en installeert professionele tapinstallaties en adviseert je graag bij het maken van de juiste keuze. 

1. Fustenkoeling

Geschikt voor een verbruik tot ongeveer 90 HL per jaar.


Voor horecabedrijven met een volume tot ongeveer 90 HL is een fustenkoeling de ideale oplossing. Bij een fustenkoeling staan fusten van 20 liter in een koelkast direct onder de bar.

  • Geschikt voor een verbruik van 15 HL tot 90 HL bier per jaar.
  • Geschikt voor fusten van 20 liter (koelingen voor 2, 4, 6 of 8 stuks).
  • Aangesloten fust is 2 tot 3 weken houdbaar.
  • Reiniging 1 x per 8 weken.
  • Aanzienlijk minder aantapverlies dan bij een doorstroom- of tankbier installatie.
  • Tappen met koolzuur  (± 40% minder dan bij een doorstroominstallatie).
  • Arbovriendelijk systeem door handzame fusten.

2. Tankbierinstallatie

Geschikt voor een verbruik vanaf 150 HL per jaar.


Indien je per jaar meer dan 150 HL bier tapt, dan is een tankbierinstallatie de perfecte keuze voor jouw bedrijf. Je krijgt je bier dan direct vanuit de brouwerij geleverd in je eigen tanks.

  • Geschikt voor een verbruik vanaf 150 HL liter per jaar.
  • Keuze uit tanks van 500, 1000 en 5000 liter.
  • Aangesloten tank is 4 tot 6 weken houdbaar.
  • Reiniging 1 x per 4 weken.
  • Minder aantapverlies dan bij doorstroominstallatie.
  • Tappen met compressor (luchtdruk).
  • Arbovriendelijk systeem (geen fusten).

3. Doorstroom-installatie

Geschikt voor een verbruik van 75 HL tot 150 HL per jaar.


Bij een doorstroominstallatie werk je met fusten van 20 of 50 liter die in de meeste gevallen niet gekoeld staan opgeslagen (kelder, berging etc). Het is bij dit systeem dan ook van belang dat een aangesloten fust binnen 3 tot 5 dagen leeg is.

  • Geschikt voor een verbruik van 75 HL tot 150 HL pils per jaar.
  • Keuze uit fusten van 20 en 50 liter.
  • Aangesloten fust is 3 tot 5 dagen houdbaar.
  • Reiniging 1 x per 4 weken.
  • Meer aantapverlies dan bij tankbier installatie of fustenkoeling.
  • Tappen met koolzuur (± 40% meer dan bij een fustenkoeling)

Wil je meer weten over onze tapinstallaties of onze technische ondersteunende diensten? Neem dan contact op met je accountmanager, onze binnendienst Horeca (0499-428777) of laat je gegevens achter via onderstaand contactformulier.