Ayinger Bräuweisse verkozen tot lekkerste aspergebier 2017

Hoera! Ayinger Bräuweisse is dit jaar verkozen tot lekkerste aspergebier van 2017! Dat vindt de jury van www.lekkersteaspergebier.nl in samenwerking met Hap&Tap magazine. Deze jury zoekt ieder jaar na de opening van het aspergeseizoen een perfect bier om te drinken bij de lekkerste aspergegerechten. Ayinger Bräuweisse is heerlijk als begeleidend bier omdat die evenals de asperges zachte smaken combineert met een lichte bitterheid. De frisse maar lichte toets van zoetigheid in het bier zet voor deze combinatie de puntjes op de i. 

De geur en smaak van dit weizenbier onderscheidt zich door een verfijnde hoge gisting met bloemrijk gistkarakter en een uitgesproken banaanaroma. De full body smaak is mild met een levendige, champagne-achtige glans. Het bier kent een lichte typische tarwebiersmaak waardoor de bittere toon nauwelijks opvalt. De sprankelend frisse Ayinger Braüweisse zal indruk maken op elke tarwebierkenner.

Ook Ayinger Braüweisse verkopen? Neem dan contact met ons op:
 

lekkerste-aspergebier2

apsergebieren

Winnaars 2016 en 2014 ook uit ons portfolio

Ook eerdere winnaars komen uit het Bavaria bierportfolio. Het voortreffelijke Weizen van Brouwerij Vandeoirsprong uit Oirschot is tijdens de derde editie van de verkiezing in 2016 ‘Lekkerste Aspergebier’ verkozen tot winnaar. En de Urthel Saisonnière van Hildegard van Ostaden wordt momenteel gebrouwen bij brouwerij Palm. Deze Saisonnière is tijdens de eerste verkiezing in 2014 al verkozen tot 'Lekkerste Aspergebier'. 

Op www.lekkersteaspergebier.nl zijn de volledige artikelen te lezen.