Blond en Dubbel met goud bekroond

Tijdens de European Beer Star, een van de belangrijkste biercompetities ter wereld, is La Trappe Blond en La Trappe Dubbel verkozen tot beste Blond en Dubbel bier.

Voor La Trappe Blond is dat na de gewonnen World Beer Cup en European Beer Star in 2016, de derde prijs op rij. Dat La Trappe Dubbel dit jaar ook goud wint, maakt ons extra trots. Aan de competitie deden maar liefst 2.151 bieren mee uit 46 verschillende landen. Alle bieren werden blind getest door een 133-koppige internationale jury, bestaande uit meesterbrouwerijen, biersommeliers en beroemde bierkenners uit 26 landen. 

La Trappe Blond (6,5%)

Een goudgeel trappistenbier met een witte schuimkraag en een rijke smaakbeleving. De fruitige en frisse aroma’s gaan mooi samen met zoete geuren van mout en aroma’s die doen denken aan specerijen. Het resultaat is een toegankelijk, prikkelend bier met een licht zoete, zacht bittere en moutige smaak. De vriendelijke afdronk wordt gekenmerkt door een combinatie van zoet en een zachte bitterheid.

La Trappe Dubbel (7%)

Helemaal van nu: craft bier. Liefst van eigen bodem en met een bijzonder verhaal. Een mooi voorbeeld is bokbier van Maallust uit het Drentse Veenhuizen, dat in 1825 nog bekendstond als Hollands Siberië. In die tijd werden daar duizenden landlopers, weduwen, wezen en bedelaars naar verbannen. Het Veldwachter Bockbier is krachtig, licht zoet en heeft een intense bruinrode kleur.